Virksomhedsportalen

Virksomhed besøger en klasse
Hør lærer på Ruds Vedby skole, Anja Pedersen, Malermester Søren Sørensen samt elever i 8. klasse fortælle, hvad de får ud af at være en del af Virksomhedsportalen - i videoen ovenfor.

 

Virksomhedsportalen
Virksomhedsportalen er et værktøj, hvor skoler og virksomheder kan finde hinanden, når man ønsker at tilbyde børn og unge undervisningsforløb, virksomhedsbesøg eller besøg på skolen - ofte i følge med en lærling, som kan fortælle om sin hverdag og sine arbejdsopgaver. 

Virksomhedsportalen er bygget sådan op, at man som lærer eller virksomhedsejer kan gå ind og søge på klassetrin og fag - for eksempel 7. klasse og matematik - og så kommer der de virksomheder frem, der har relevante jobprofiler og opgaver at samarbejde med eleverne om. 


Mange af Virksomhedsportalens virksomheder tilbyder samarbejde til grundskolens ældste klasser - altså fra 7. klasse og opefter. Men der er også tilbud til de yngre klassetrin, så der er mulighed for at skabe undervisningsforløb eller komme på virksomhedsbesøg helt ned i de mindste klasser i grundskolen. 

Fagene, der kan udarbejdes undervisningsforløb i, er matematik, dansk, fysik/kemi, samfundsfag, biologi, uddannelse og job, håndværk og design og billedkunst.

 

Klasse på virksomhedsbesøg
8. A på Frederiksberg Skole har besøgt Broby Planteskole. Hør ejer og planteskolegartner, Ib Johansen, lærer Mejse Persson samt eleverne fortælle, hvad de fik ud af et virksomhedsbesøg.


Skole-virksomhedssamarbejde
2020 Aftale skole-virksomhedssamarbejde


Særligt om virksomhedsbesøg:
EMUs hjemmeside:  Vejledning om regler og krav under virksomhedsbesøg
Folder (pdf): Vejledning om regler og krav under virksomhedsbesøg 
Forsikring af elever mfl.: Forsikring af elever 
Særligt tilrettelagte undervisningsforløb: Praktikker
  

Inspiration til undervisningsforløb
Inspiration til undervisningsforløb til erhvervsuddannelserne: Oplæg til undervisningsforløb "Grib Erhvervsuddannelserne"

Elev- og lærlingenetværket
Netværk for elever og lærlinge i Sorø kommune:  erhverv/virksomhed-i-soroe/soroes-elev-og-laerlingenetvaerk

  

Kontakt

Skal din virksomhed være med, eller er du lærer og ønsker at høre mere, så kontakt:

UU-vejleder
Helle Poulsen
30106987
hepo@soroe.dk

Har du spørgsmål til Sorø Erhverv, så kontakt:

Erhvervskonsulent
Ditte Christensen
21551843
dpc@soroe.dk
Sorø Erhverv